En stor hobby för många människor är att meka. Det kan handla om att meka sin egen bil, för att slippa lämna in på verkstad, men också om att meka för nöjes skull. Det finns en uppsjö av olika fordon att meka tex veteranbilar och mopeder, ja till och med cyklar. En cykel är ganska enkel att kunna vända på och komma åt överallt, men en bil kräver lite mer.

Att meka bil av ekonomiska skäl (dvs man vill slippa lämna in den och få dyra kostnader) är en bra anledning. Men då behöver du såklart rätt produkter och dessa bör vara hög kvalitet och inte kosta alltför mycket. Som tur är finns just detta, högkvalitativa produkter till schysta priser, hos verkstadsprodukter.se.

Ser man objektivt på det så lägger många människor ned otroligt mycket tid på andra saker i sin vardag än sina fordon, även om de använder fordonet varje dag. De som skaffar hund kan lägga ned väldigt mycket tid på att läsa in sig om rasen, gå ut på promenader, vara med i brukshundsklubbar osv. Men att lägga samma tid på sin bil är sällan aktuellt. I denna artikel kan du läsa mer om denna typ av tankar. Vill man börja meka bil så finns det några saker att tänka på. Säkerheten är viktig att tänka på när du inreder din egen verkstad, eller ditt garage. När man hissar upp sin bil, för att krypa under och titta, så gäller det att kunna lita på sina produkter. Du vill helst undvika en billig domkraft som möjligen kan vika sig när du befinner dig under din bil.

Viktiga produkter för en säker verkstad

Att förutse vad som kan inträffa och skaffa produkter för säkerheten är även det viktigt. Bränder är en av de vanligaste olyckorna som förknippas med verkstäder. Ett exempel kring verkstadsbrand  som också drabbade ett bostadshus finns att läsa här. Därför är brandsläckare en viktig produkt att skaffa till sin verkstad. Självklart händer olyckor som inte går att förutse, men de är mer sällsynta. Det kan ju faktiskt vara slumpen som gör att ett däck exploderar tex. När du planerar inköp till din verkstad eller ditt garage så bör du utgå från vad du har tänkt göra i verkstaden. Har du tillräcklig kunskap för att använda en svets, då bör du också inreda säkerhetsmässigt för det. Tänk på gasbehållare, lågor som kan flamma upp osv. Gör inte sådant som du inte behärskar. När du sedan har bestämt dig för vad du vill göra så rekommenderar vi att du gör din research på nätet. Du bör jämföra olika produkter och läsa recensioner innan du väljer att köpa in dem. Här följer en lista på några viktiga produkter till din verkstad:

  • Brandsläckare/Brandfilt – Gärna både pulver och skumsläckare
  • Domkraft/Billyft – Satsa på kvalitet
  • Nycklar och specialverktyg – Vissa bilmodeller kräver speciella verktyg
  • Verktyg för diagnos (ex OBD) – Spar tid i felsökningen
  • Verktygsskåp – Håll ordning på verktygen
  • Tunna handskar – Undvik olja på fingrarna

Oavsett hur du väljer att inreda din verkstad så önskar vi lycka till och se till att ha roligt när du mekar, men gör bara sånt du behärskar!