Många väljer numera elbil framför en vanlig bil som drivs av fossila bränslen. För att elbilsägandet ska vara enkelt är laddningen det viktigaste. Det billigaste och absolut enklaste sättet är att ha en laddstolpe hemma för att kunna ladda elbilen.

Det stora intresset för elbilar fortsätter att öka. Skenande bensin- och dieselpriser och en vilja om att värna om miljön är två orsaker till att elbilar har blivit allt mer populära. Det finns några saker som är bra att tänka på innan elbilen står på uppfarten. Hur du ska ladda elbilen är väsentligt att ha planerat för innan. Det bästa alternativet och billigaste är att installera en laddstolpe hemma. Kolla in Opigo om du är intresserad av det. De erbjuder kompletta helhetslösningar när det kommer till elbilsladdning. Det är även väldigt praktiskt att ha en laddstolpe hemma. Du behöver aldrig fundera på när och var du ska ladda din elbil.

“Att nya elbilar säljer bra i vårt avlånga land är kanske ingen större nyhet.” Läs mer här

Välj elbil efter behov

När det är dags att köpa en elbil är det viktigt att tänka på vad du har för behov. Behovet är styrande i beslutet vilken elbilsmodell som är bäst för just dig. Tänk på att räckvidden kan variera beroende på modell. När du kör en elbil påverkas även räckvidden av vilka funktioner du använder i bilen. Exempelvis om du har på hög värme drar det el från batteriet och påverkar därmed räckvidden. Hitta även en elbil i en prisklass som passar dig.