Har bilen gått sönder? Är den rent av kvaddad? Behöver du din bil är det klokt att fatta ett långsiktigt beslut. Många gånger är det både mer ekonomiskt och bekvämt att köpa en ny bil, istället för att laga en kvaddad bil efter en krock.

Att krocka med bilen är en mycket jobbig upplevelse, både emotionellt, fysiskt och ekonomiskt. Både du och bilen påverkas. När du kommit över den första chocken står du inför fullbordat faktum: bilen är kvaddad. Troligtvis behöver du bilen nästa dag. Tänk långsiktigt och ta ett fördelaktigt lån hos Nordax bank och köp en ny bil. Då kan du köpa en säker bil som passar dina framtida behov.

Satsa på ny bil

Efter en bilolycka är det mycket som känns jobbigt. Du tänker på vad som skulle ha kunnat hända dig själv eller din familj, du har en kvaddad bil och du måste fatta ett beslut om hur du ska gå vidare. Det är många som väljer att lämna bilen på den verkstad som bilbärgningen kört bilen till och tänker att bilverkstaden får fixa bilen åt dem. Först och främst tar det tid för en verkstad att laga en trasig bil. Sedan kommer det troligtvis att finnas mer fel på bilen än vad du trodde. Det kan bli en riktigt dyr affär. Särskilt som du vill att allt som har med säkerhet, krockkuddar och fronten ska vara i toppskick. En bil som varit i en rejäl bilolycka behöver inte bara nya dörrar, utan också lackas om. Du vill ju att bilen ser snygg ut och att du inte ska påminnas om bilolyckan. Det blir många räkningar och det är inte alltid som du och försäkringsbolaget har samma syn på vad det innebär att återställa en bil. Om du har helförsäkring. I annat fall bör du inte ens påbörja arbetet. Det är oftast mycket smartare att köpa en ny bil, som en hybrid eller en elbil, som du känner kommer att passa dig både nu och i framtiden.