Ute på vägarna kan det hända mycket, allt ifrån motorhaveri till en seriekrock. Då finns det saker du alltid bör ha i bilen ifall just du eller någon medtrafikant skulle drabbas av en oförutsedd händelse i trafiken.

När du är ute och kör så vill du känna dig trygg utifall du skulle få motorstopp eller liknande. Att då ha ett extra bilbatteri i bilen gör att du känner att du kan ta dig hem ifall ditt batteri skulle få slut på destillerat vatten eller bli urladdat på grund av att du haft tändningen på för länge. Sedan kan allting hända i trafiken så nedan finns en lista på fem saker du alltid bör du ha i bilen.

  • Varningstriangel.
  • Ett extra bilbatteri.
  • Reflexväst.
  • Startkablar.
  • Pannlampa.

Därför bör du ha dessa saker med dig i bilen.

Ett par startkablar är bra att ha i bilen, dels för din egen skull men också för att kunna hjälpa andra trafikanter som har fått problem med sitt bilbatteri och om olyckan är ett faktum så är varningstriangeln otroligt viktig att du har i bilen. Den gör att andra trafikanter kan se dig från långt håll och upplyser dem om att det har skett en olycka. Det är också bra om du har en reflexväst i bilen så att även du själv syns ordentligt. Skulle det vara så att du är ensam ute på landsbygden där det inte är så mycket trafik så kan ett extra bilbatteri, gärna underhållsfritt, vara en fördel att ha med sig utifall att ditt batteri slutar att fungera. Att ha ett underhållsfritt bilbatteri innebär att du inte behöver fylla på något vatten eller sätta det på laddning. Generellt sett så har det även längre livslängd än övriga bilbatterier. Skulle något oförutsett hända i mörkret så bör du också ha en bra pannlampa så du ser vad du gör och samtidigt får du händerna fria om du till exempel behöver byta batteri eller byta ett punkterat däck. Att ta sig från punkt A till punkt B eller från jobbet till hemmet tryggt och säkert är det viktigaste av allt för både dig och dina medtrafikanter.