Att cykla är något som blir allt mer populärt, och för att underlätta för bilister som lämnar in bilen på bilprovning har man nu på Bilbesiktningen i Jönköping tagit fram ett nytt koncept – kunderna får utan kostnad låna en cykel.

Många har cykel som hobby och tvekar inte att ge sig ut på en cykeltur när vädret tillåter. Lika många är det även som använder cykeln som sitt primära transportmedel till och från arbetsplatsen. Detta är något som Bilprovningen i Jönköping lagt märke till och för att underlätta för sina kunder som lämnar in bilen hos dem har man valt att ta fram ett alldeles nytt koncept. Hos dem får kunderna låna en cykel helt kostnadsfritt så att de kan lämna kvar bilen hos dem och i alla fall kunna ta sig på jobbet om och när de inte hinner vänta tills att bilprovningen är klar. Till tidningen Jmini säger områdeschefen Torbjörn Unosson att man på det här sättet spar på miljön och samtidigt slipper pussla om planeringen med familjen om man ska lämna bilen och sedan behöver skjuts till sitt arbete – nu räcker det med att man kommer med bilen och sen kan man alltså få låna en cykel av dem som man sedan lämnar när man hämtar sin bil igen.

Fyra cyklar men planer på fler

Enligt Torbjörn började det hela som ett test i höstas då man valde att köpa in fyra cyklar med tillhörande hjälmar för att underlätta för sina kunder. På så vis kan kunden lämna bilen på deras stora innergård som nu fått bli parkering och sedan låna en cykel som de lämnar tillbaka på eftermiddagen. Som det ser ut i dagsläget har testet varit populärt bland kunderna och nu planerar man att köpa in fler cyklar lagom till våren. Likaså tänker man att Bilprovningen även ska kunna erbjuda cyklar med barnsitsar om det finns behov för det – och än så länge är det bara Bilprovningen i Jönköping som kan erbjuda detta överhuvudtaget till sina kunder, och konceptet har fått positiv respons.

Många fördelar med att låna cykel av Bilprovningen

  • Det är gratis
  • Det ger motion
  • Man slipper pussla om livspusslet