Vad för bilmärke har redan sålt slut på årets nya modell, innan januari månads utgång? Och vilken är konkurrenten som utmanar toppositionen med mycket bättre pris?

 

Året är precis inlett och 2017 börjar bra för de bilförare som bor kring Stockholm och nedåt landet, det är nämligen nästintill helt snöfritt på vägarna och ishalkan känns nästan som ett minne blott. Dock kan snön komma åter och det är bra att vara förberedd för denna, med långsammare körning och koll på att ens däck klarar av både isigt och moddigt underlag. Med en lite tuffare offroad-bil klarar man både land och stad utan problem.

 

Slutsåld redan under årets första månad

 

Även fast det fortfarande är januari och året är nytt har redan alla Volvos bilar av 2017 års modell sålt slut, detta eftersom man började ta order på V90 Cross Country redan samma dag som bilen visades, redan i september 2016. Detta trots att kunderna varken kunde provköra eller ens se modellen. Säljarna ute i bilaffärerna har till och med redan börjat sälja 2018 års modell. Skyhögt intresse för Volvos nya bilar med andra ord. Med ett billån hos Bluestep kan även du förverkliga drömmen om den nya bilen, priserna ligger på runt 420 000 – 485 000 kronor, lite beroende på modell och pluspaket. Mer om hur detta kan bli Sveriges mest sålda bil sedan Volkswagen Golf tog platsen i fjol, kan du läsa mer om här, i en artikel i Dagens Industri.

 

Flera utländska medier har satt betyg på den nya Volvon, i en artikel i MestMotor går det att läsa vad blanda annat tyska tidningar samt recensioner från Asien och USA har att säga om den nya modellen:

 

  • I en tysk tidning imponeras man av fjädringen i V90 Cross Country
  • En annan recension tycker man att styrningen reagerar känsligt
  • I en brittisk variant menar man att V90 har balansen mellan sport och komfort

 

 

För att ta upp kampen om bilkunderna därute har nu Skoda lanserat en slags billigare variant av Cross Country, detta om en får tro en artikel i Expressen Allt om Bilar. Skodas nya offroad-bil är en Fabia Scoutline som är lite snällare mot plånboken än Volvon. Trots priskillnaden kan denna vara med och tävla om äventyret på de mindre framkomliga vägarna ute i landet. Priserna börjar på lite drygt 160 000 kronor och för det priset får man bland annat en 90-hästars motor och 1395 liter bagage om man fäller ner baksätet.